vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

CE continua sa sustina financiar, cu 1,13 miliarde euro, proiectele derulate de CFR SA

CFR SA anunta lucrari de peste 16 milioane leiUnul din cele mai importante proiecte de modernizare a infrastructurii feroviare este implementat pe tronsonul feroviar Brasov-Sighisoara, pentru care CFR SA a obtinut doua granturi de finantare, in valoare totala de 1,11 miliarde de euro, pentru modernizarea subsectiunilor  Brasov – Apata, Cata – Sighisoara si Apata – Cata. CFR SA are cereri de finantare aprobate de Comisia Europeana pentru 7 proiecte incluse in Programul CEF Transport 2014-2020, contributia totala a CEF fiind de aproximativ 1,13 miliarde euro. 

Reprezentantii Comisiei Europene sustin implementarea proiectelor pentru dezvoltarea infrastructurii feroviare din Romania, conform calendarelor si a bugetelor transmise de reprezentantii CFR SA, la data de 30 martie, 2018.

Tinand cont de schimbarile legislative din anul 2016 privind achizitiile publice, care au afectat procedurile de achizitie ale serviciilor si lucrarilor derulate de catre CFR SA, Guvernul Romaniei a aprobat in 2017 un Memorandum pentru implementarea proiectelor administratorului national de infrastructura feroviara, iar la nivelul Comisiei Europene (INEA si DG MOVE) a fost adoptat Planul de Masuri pentru accelerarea si facilitarea implementarii proiectelor finantate in cadrul Mecanismului pentru Interconectarea Europei (CEF) 2014-2020, explica CFR SA.

Compania anunta ca au fost adoptate o serie de masuri organizatorice, administrative si financiare necesare implementarii proiectelor CEF, iar pana la sfarsitul lunii martie 2018 toate documentatiile de atribuire conexe proiectelor de reabilitare a sectiunilor de cale ferata Brasov – Apata, Cata – Sighisoara si Apata – Cata au fost lansate in Sistemul Electronic de Achizitii Publice.

CFR SA mentioneaza ca rapoartele de progres transmise au obtinut aprobarea Comisiei Europene, respectiv de la INEA si DG MOVE.

Comisia a apreciat Actiunile CEF in domeniul feroviar si a concluzionat faptul ca prin colaborarea cu Directia Generala Organismul Intermediar pentru Transport din cadrul MT (DGOIT), coordonatorul pe plan national al Programului CEF si MFE, CFR SA va putea implementa la termen, si in interes national, proiectele CEF din Romania.

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole