vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Trenul Giruno trece inca un test: 275 km/h in Tunelul Gotthard

Producatorul elvetian de material rulant Stadler, cel care a fabricat trenurile Giruno, a anuntat ca aceste teste la viteza de 275 km/h (mai mare decat viteza cu care trenul va circula in mod normal) au fost efectuate pentru a asigura operarea in conditii de siguranta precum si o integrare facila in viitorul orar de circulatie. Odata ce va fi introdus in operare comerciala trenul Giruno va rula cu o viteza maxima de 250 km/h.

Trenul, care a primit denumirea Giruno de la Caile Ferate Elvetiene (SBB), a fost prezentat oficial anul trecut si de atunci a efectuat o serie de alte teste semnificative. Pentru a putea livra noul material rulant, care va strabate Tunelul Gotthard, producatorul Stadler efectueaza teste de verificare si pentru certificare cu cinci astfel de trenuri, atat in Elvetia cat si in tarile vecine. Un al saselea tren este in prezent in pregatire in centrul Stadler din Erlen. Testele amanuntite sunt necesare pentru a obtine certificarea trenurilor in Elvetia, Italia, Germania si Austria.

Planificarea testelor constituie o procedura complexa deoarece trebuie luate in considerare mai multe interdependente si corelari intre diferite probe efectuate in cele patru tari. Potrivit lui Thomas Legler, liderul tehnic din cadrul Stadler, responsabil de proiect „intreaga echipa depune un efort considerabil pentru a asigura desfasurarea testelor la timp si conform graficului de circulatie, prin Tunelul Gotthard”.

Pe langa testarea ulterioara la viteze cuprinse intre 200-250 km/h, principalul obiectiv pentru echipa Giruno consta in pregatirea documentelor, solicitate de SBB, pentru certificarea in cele patru tari sus-amintite. Trenurile Giruno vor incepe in 2019 operarea comerciala in Tunelul Gotthard, realizand astfel conexiunea intre Zurich si Milano.

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole