vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

GE modernizeaza sistemul de electrificare al Canalului Manecii

Eurotunnel a acordat companiei GE Power’s Grid Solutions contractul pentru furnizarea unui Compensator Sincron Static (STATCOM) pentru imbunatatirea stabilizarii fluxului de energie electrica al sistemului de tractiune cu catenara al Canalului Manecii. Noul sistem va fi instalat in Folkestone, Kent.
GE Power’s Grid Solutions va personaliza designul si va furniza intregul sistem STATCOM, oferind companiei Eurotunnel compensarea energiei reactive si un interval optim al tensiunii operationale care va imbunatati timpii de raspuns. In plus, aceasta tehnologie are o amprenta fizica mai mica decat sistemele SVC traditionale (Compensatie Statica de Putere Reactiva, o tehnologie folosita de la inceputul anilor 70). STATCOM este o solutie flexibila care va ajuta compania Eurotunnel sa navigheze pe o retea foarte dinamica si va asigura cea mai buna performanta a activelor sale.
„Alegerea noastra, sistemul STATCOM, furnizat de GE, va pozitiona compania Eurotunnel in fruntea tehnologiei de reglare a tensiunii electrice pentru noua sa generatie de trenuri (Velaro). De asemenea, ne va permite sa continuam sa cumparam electricitate mai ieftina”, a declarat Michel Boudoussier, Chief Corporate Officer in cadrul Getlink.
GE a declarat ca, odata finalizat, proiectul va fi cea mai mare aplicatie STATCOM din lume conectata la un sistem de tractiune cu catenara.
Peste 4,2 milioane de vehicule si 20 de milioane de calatori traverseaza Canalul Manecii in fiecare an. Tinand cont de previziunile de crestere a traficului in urmatorii ani, de la cele 400 de trenuri care traverseaza tunelul in prezent in fiecare zi, Eurotunnel trebuie sa creasca puterea si stabilitatea retelei sale pentru a asigura un flux constant de trafic si pentru a raspunde cererii la orele de varf, atunci cand opt trenuri circula simultan in tunelul Canalului Manecii.

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole