vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Ljubljana va avea un nou terminal feroviar pana in 2020

Chiar daca un investitor privat important s-a retras din proiectul Emonika, Ljubljana va avea un nou terminal pentru transport de calatori cu trenul si autobuzul pana in 2020, a declarat Dušan Mes, CEO Slovenske Železnice. Proiectul Emonika ar trebui sa includa o noua statie comuna pentru autobuze si trenuri, dar si un complex de business si rezidential in cartierul central din Ljubljana.
Investitorii publici, municipalitatea din Ljubljana, autoritatile si Slovenske Železnice, ar putea sa construiasca singure terminalul, a explicat Dušan Mes. Costurile acestui terminal mixt sunt estimate la 100 de milioane de euro.
Investitorul privat Mas Real Estate, care s-a retras din proiect, si Prime Kapital au infiintat o companie speciala pentru a construi partea comerciala a proiectului Emonika – o cladire inalta de 100 de metri, un hotel si o cladire de birouri, precum si un centru comercial cu doua etaje. Conform declaratiilor lui Dušan Mes, sunt asteptati alti investitori privati care s-ar putea alatura proiectului mai tarziu.

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole