miercuri, septembrie 18, 2024
spot_img

Bucuresti: achizitia de tramvaie, cuprinsa in bugetul pe 2018

Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat bugetul Primariei Capitalei pe 2018, in suma de 5,7 miliarde lei (1,24 miliarde euro). Din total, 231 milioane euro sunt alocati pentru investitiile in infrastructura, 32 milioane de euro pentru achizitia a 400 de autobuze Euro 6, 100 de troleibuze, 100 de tramvaie si 42 autobuze electrice, in masura in care se vor finaliza procedurile de achizitie, iar 103 milioane euro pentru subventia RATB.

Vor fi finantate studii de fezabilitate si etape premergatoare demararii lucrarilor si lucrari noi pentru:

– Modernizarea sistemului rutier si a liniilor de tramvai pe bulevardul Vasile Milea. Bugetul alocat pentru studiul de fezabilitate este de 37.000 euro.

Reabilitarea sistemului rutier si a liniei de tramvai pe Bdul Dimitrie Pompei si str. Barbu Vacarescu. Primaria a facut studiul de fezabilitate, indicatorii tehnico-economici sunt aprobati in CGMB, urmeaza demararea procedurilor pentru atribuirea contractului de executie.

De asemenea, in 2018, se vor aloca 56 de milioane de euro pentru pentru imbunatatirea sistemului rutier, semaforizare inteligenta şi managementul traficului.

Reamintim ca anul trecut, in luna martie, Consiliul General al Municipiului București (CGMB) a aprobat proiectul de Hotarare privind Planul de Mobilitate Urbana Durabila 2016 – 2030, document strategic care propune o viziune coerenta de dezvoltare in regiunea București-Ilfov. Printre principalele proiecte ale Municipiului Bucuresti incluse in Planul de Mobilitate Urbana Durabila 2016-2030 se numara si achizita de tramvaie (alaturi de autobuze si troleibuze).

Regandirea si extinderea sistemului de management al traficului este de asemenea cuprinsa în Planul de Mobilitate pentru 2030.

Planul de Mobilitate Urbana Durabila (PMUD) isi propune sa realizeze, in perioada 2016-2030, un sistem de transport eficient, integrat, durabil si sigur, care sa promoveze dezvoltarea economica, sociala si teritoriala si sa asigure o buna calitate a vietii. Este un plan cu investitii de 7 miliarde de euro, din care suma de 3,5 miliarde de euro va fi alocata pentru investitii in extinderea si modernizarea metroului (bani proveniti in principal de la bugetul de stat si din fonduri europene), iar restul pentru proiectele dezvoltate de autoritatile locale pentru transportul public de suprafata, managementul traficului si infrastructura pentru biciclete.

De altfel, PMUD este o conditionalitate pentru accesarea de fonduri europene in perioada 2014-2020, prin Programul Operational Regional si Programul Operational Infrastructura Mare. PMUD se va corela cu Masterplanul General de Transport (MPGT), cu Planul de Urbanism General (PUG), cu planul de dezvoltare regionala (PDR BI), cu strategiile locale de dezvoltare urbana.

 

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole