vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Oradea va achizitiona 20 de tramvaie noi

Consiliul Local din Oradea a aprobat cumpararea a 20 de tramvaie noi. Valoarea totala a vehiculelor este estimata la 32 de milioane de euro. Tramvaiele vor fi achizitionate in doua etape.

„Ne propunem sa achizitionam 20 de tramvaie noi, dintre care 10 in mod cert in prima etapa, pentru care avem contractul pe bani europeni, iar alte 10 in functie de oportunitatile de finantare care vor aparea anul viitor. Valoarea estimata a unui astfel de tramvai este de 1,6 milioane euro plus TVA. Va fi o licitatie publica, la care vor putea participa toti producatorii de tramvaie, respectand desigur conditiile tehnice stabilite de catre compania de transport public, Oradea Transport Local (OTL),” a declarat primarul Ilie Bolojan.

Pentru achizitionarea tramvaielor va fi organizata o licitatie publica. Garniturile vor trebui sa aiba o lungime intre 26 si 28 de metri, sa aiba podeaua joasa, sa fie dotate cu instalatii de validare, cu instalatie de incalzire, cu rampe si spatiu special pentru persoanele cu dizabilitati.

Primele tramvaie vor fi livrate in termen de 15 luni de la semnarea contractului. Celelalte 10 garnituri vor ajunge in Oradea in cel mult 12 luni de la parafarea celei de-a doua intelegeri.

Durata de realizare a investitiei este de 48 de luni.

Sursa de finantare este Programul Operational Regional (POR) 2014 – 2020, prioritatea de investitii 4.1 – Mobilitate urbana durabila.

In plus, in aceeasi etapa de finantare, 2014 – 2020, administratia locala din Oradea isi propune sa extinda liniile de tramvai in zona sudica a orasului, pe relatia Calea Aradului –strada Fagarasului – strada Atelierelor (cu acces catre depou OTL) si apoi legatura pe toate directiile cu strada D. Cantemir. Ar fi 8 kilometri de linie noua, valoarea proiectului fiind de 10 milioane de euro. O alta zona in care Oradea va merge pe prelungirea rutei de tramvai este cea vestica, pe Soseaua Borsului.

Foto: Rick Deacon

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole