vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Tehnologia 5G va fi testata si in Romania

Kathrein a colaborat cu Orange și specialistul în rețele Nokia pentru a stabili cursul privind implementarea tehnologiei 5G. În Paris, a fost introdus un nou sistem de antene care combină tehnologia MIMO 5G-Ready cu standardele pentru tehnologiile mobile existente, cum ar fi LTE (4G).

Tehnologia 5G promite o viteză mobilă de până la 10 ori mai rapidă decât 4G.

Până în prezent, a fost aproape imposibil, din cauza constrângerilor de spațiu, să se pregătească site-urile de antene existente pentru 5G. Soluția prezentată este o dezvoltare în parteneriat. Site-urile pot fi actualizate astfel încât serviciile mobile de generație următoare să poată fi implementate fără cerințe suplimentare de spațiu, la un raport cost-beneficiu optim. Orange dorește să pună în aplicare această soluție 5G în Franța, la mijlocul anului 2019, pentru până la 30% din toate site-urile de antene. Se planifică viitoare lansări internaționale, în România, Slovacia și Polonia. Introducerea la nivel mondial a standardului 5G este programată pentru 2020, cu ideea de a multiplica ratele de transmisie și volumul de date în sectorul de comunicații mobile.

„Nokia și Kathrein oferă o combinație unică de inovație și experiență, atât în soluțiile Smart Radio cât și în Radio Frequency. Împreună cu Grupul Orange, pregătim drumul pentru 5G”, spune Anton Kathrein, CEO al Grupului Kathrein. „Nokia oferă soluții inovatoare de site pentru implementarea 5G. Dezvoltăm o soluție unică, împreună cu Orange și Kathrein, care permite utilizarea maximă a site-urilor existente”, a declarat Rauno Jokelainen, vicepreședinte al Nokia Smart Radio Development Unit.

„5G va fi o tehnologie cheie ce va permite noi întrebuințări pentru consumatori și întreprinderi. Orange lucrează deja cu partenerii săi la strategiile de implementare pentru a facilita lansarea rapidă și eficientă a locațiilor noastre”, spune Arnaud Vamparys, directorul grupului SVP Radio Networks & 5G la Orange.

Noua soluție, prima de acest fel la nivel mondial, integrează o antena pasivă multi-band și o „massive adaptive MIMO antenna”, cum este denumită, într-o singură unitate. Antena pasivă și adaptivă Nokia (PAA) combină cele mai recente inovații și oferă o cale către 5G, profitând de soluția inovatoare, bazată pe cloud, extrem de scalabilă, RadioScale Radio Access.

Această soluție de ultimă generație oferă capabilități MIMO avansate de 5G și un design cu capacitate 4×4 MIMO pentru toate benzile de frecvență sub 6GHz. Noua tehnologie reprezintă baza pentru furnizarea de soluții de bandă largă de înaltă performanță și deschide calea pentru utilizarea practică a tehnologiei 5G.

Colaborarea beneficiază de experiența dovedită de Kathrein în designul, fabricarea și implementarea antenelor de înaltă performanță. Compania este specializată în tehnologia de antenă multi-bandă care utilizează capabilități MIMO 4×4 integrate în configurații cu mai multe benzi sub 6GHz. Nokia contribuie cu expertiza lor în tehnologia MIMO și în tehnologia antenelor active de-a lungul multor decenii. Furnizorul de rețea oferă o gamă largă de soluții de înaltă performanță pentru antene active pentru tehnologiile de rețea existente, precum și pentru viitorul standard 5G.

Romkatel, filiala pentru România și Europa de Est, a grupului Kathrein Werke KG a fost înființată în 1994, la Bucuresti, ca reprezentant unic al producătorului german de antene. Furnizând echipamente de înaltă tehnologi, fiabilitate și servicii de instalare profesionale, Romkatel contribuie la construirea celor mai nou apărute tehnologii de comunicații. Romkatel execută lucrări de instalare de sisteme de antene și echipamente pentru comunicații mobile și broadcast. Compania Romkatel a contribuit și la instalarea unor echipamente moderne de telecomunicații în domeniul căilor ferate, precum sistemul GSM-R.

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole