vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

7000 de vagoane de pasageri vor fi puse in operare in Marea Britanie

Conform celor mai recente date, 7000 de noi vagoane de pasageri vor fi puse in operare pe reteaua feroviara a Marii Britanii pana in 2021, a anuntat Rail Delivery Group (RDG), asociatie care reuneste toti operatorii de transport de marfa si pasageri, inclusiv administratorul de infrastructura al tarii.
Noile vagoane reprezinta o investitie de 15,7 miliarde de euro alocata de sectorul feroviar privat al Marii Britanii. Acest lucru stimuleaza proiectele de investitii publice privind modernizarea infrastructurii feroviare care, alaturi de punerea in functiune a vagoanelor noi, va permite introducerea a peste 6400 de servicii aditionale de transport pe saptamana, pana in 2021.
Proiectul pentru achizitia noilor vagoane de pasageri face parte din planul pe termen lung al parteneriatului format in cadrul RDG, prin care partile implicate (operatori si administratorul de infrastructura) s-au angajat in optimizarea satisfactiei clientilor in scopul de a ramane unul din cele mai importante sisteme feroviare din Europa. Prin acest plan, beneficiile economice aditionale ale Marii Britanii se vor cifra la 96,6 miliarde de euro.
“Cu mii de vagoane noi si moderne puse in operare in urmatorii trei ani, parteneriatul pe termen lung din domeniul feroviar va transforma intreg sistemul de transport al tarii. Prin proiectul de achizitie de vagoane noi, operatorii de transport vor colabora pentru a indeplini angajamentul luat impreuna privind furnizarea, in fiecare saptamana, a 6400 de servicii aditionale de transport feroviar de pasageri, vor spori gradul de conectivitate si vor contribui la stimularea cresterii economice,” a declarat Paul Plummer, directorul executiv al Rail Delivery Group.
Strategia pentru modernizarea parcului de material rulant subliniaza faptul ca numarul de vagoane va creste cu 22%, de la 13.000 la 15.900 vagoane de pasageri.

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole