vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Alstom va livra sistemul de semnalizare pentru Linia Rosie din Tel Aviv

Alstom si NTA (Metropolitan Mass Transit System LTD) au semnat un contract in valoare de 90 de milioane de euro pentru furnizarea sistemului de semnalizare si control al trenurilor pentru proiectul Liniei Rosii de metrou usor din Tel Aviv. Contractul implica dezvoltarea, productia, achizitia, furnizarea, instalarea, testarea, darea in folosinta, garantia si intretinerea sistemului de semnalizare si control al trenurilor pentru cele 90 de vehicule care vor circula pe noua linie a orasului. Serviciile de intretinere vor fi asigurate pe o perioada de 10 ani, existand posibilitatea de a prelungi aceasta perioada cu inca 6 ani, precum si optiunea de a furniza sisteme de semnalizare pentru inca 30 de vehicule.
Contractul include controlul tramvaielor care vor circula pe Linia Rosie, inclusiv coordonarea cu sistemul de semaforizare rutiera, dar si trecerea la sistemul automat de operare in tuneluri. Alstom va furniza sistemul Urbalis 400 CBTC, o solutie pentru operatorii de tranzit urban care doresc sa isi optimizeze performanta, capacitatea si disponibilitatea.
„Felicit compania Alstom pentru ca s-a alaturat proiectului national de construire a unui sistem de transport de calatori in spatiul extins al orasului Tel Aviv. Acesta este un pas foarte important in implementarea Liniei Rosii care va fi operationala peste patru ani”, a declarat Yehuda Bar-On, CEO NTA.
Linia Rosie va intra in serviciu in octombrie 2021. Conform estimarilor, aprox. 200.000 de pasageri vor calatori pe aceasta linie in fiecare zi. Linia de metrou usor de 24 de km va trece prin cinci municipalitati si va include o sectiune de tunel de 12 km care va fi construita pe sub orasele Tel Aviv, Ramat Gan si Bnei Brak.

 

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole