vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Cinci ofertanti precalificati pentru livrarea trenurilor HS2

La 2 noiembrie, compania HS2 Ltd a anuntat cinci ofertanti precalificati pentru livrarea a cel putin 54 de trenuri de mare viteza de ultima generatie. Aceste companii vor fi invitate sa depuna oferte in prima parte a anului 2018, iar contractele vor fi acordate in 2019. Contractul estimat la 2,75 de miliarde de lire (3,15 miliarde de euro) va include proiectarea, constructia si intretinerea trenurilor care vor intra in serviciu incepand cu 2026.

Ofertantii precalificati sunt:
Alstom Transport;
Bombardier Transportation UK Ltd;
Hitachi Rail Europe;
Patentes Talgo S.L.U;
Siemens PLC.

Compania castigatoare va furniza servicii de intretinere si pentru parcul de material rulant din depoul Washwood Heath, Birmingham. Tot in aceasta zona se va afla si Centrul de Control al Retelei HS2. Impreuna, cele doua facilitati vor crea sute de locuri de munca specializate.
„Este minunat sa vedem o astfel de asociere de constructori si proiectanti experimentati. Alaturi de compania castigatoare, HS2 va livra unul dintre cele mai avansate trenuri, capabil sa furnizeze servicii de transport accesibile, rapide si confortaile”, a declarat Chris Rayner, Director Executiv HS2 Ltd, Operatiuni Feroviare.
Noile trenuri vor raspunde cerintelor de proiectare si performanta ale HS2, precum si celor mai ridicate standarde internationale privind experienta calatorilor, reducerea zgomotului si protectia mediului, dar si maximizarea specializarilor, dezvoltarea pietei locurilor de munca si a oportunitatilor de crestere.
Capabile sa atinga viteze de pana la 360 km/h, primele trenuri vor iesi din productie la inceputul anilor 2020 si vor deservi si alte destinatii care nu fac parte din reteaua HS2 centrala, inclusiv York, Newcastle, Liverpool, regiunea nord-vestica, Glasgow si Edinburgh.
„HS2 va asigura legaturile dintre orasele mari cu ajutorul celor mai rapide trenuri din lume in partea de nord a tarii si in regiunea Midlands, creand o economie care sa functioneze pentru toata lumea. Dar astfel de anunturi demonstreaza faptul ca beneficiile HS2 rezoneaza dincolo de deschiderea noii linii de cale ferata. Mostenirea HS2 consta in locurile de munca create si profesionalismul celor implicati”, a declarat Sub-secretarul de Stat pentru transport Feroviar, Accesibilitate si HS2, Paul Maynard.

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole