vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Tramvaiul „Autentic”, din nou in teste la Timisoara

Tramvaiul, fabricat de catre Astra Vagoane Calatori, este in teste, gratuit, pe reteaua din Timisoara inca din luna septembrie. Regia Autonoma de Transport Timisoara (RATT) a pus tramvaiul „Autentic” in circulatie pe Linia 9, iar contractul de colaborare incheiat cu Astra Vagoane Calatori in august anul acesta a fost prelungit pana la 11 ianuarie 2018. Tramvaiul a mai fost testat pe liniile din Timisoara si in 2016.

Reamintim ca producatorul aradean de material rulant, Astra Vagoane Calatori, deruleaza si un proiect de modernizare a unui parc de 30 de tramvaie apartinand RATT.

Primarul Timisoarei, Nicolae Robu, a precizat ca institutia pe care o conduce intentioneaza sa organizeze o licitatie in vederea achizitionarii de tramvaie noi, in acest sens, municipalitatea are in plan sa cumpere mijloace de transport pe sine cu fonduri europene nerambursabile.

„Am vrea sa organizam licitatia pentru achizitia de tramvaie noi odata cu demararea licitatiilor pentru modernizarea liniilor de tramvai din oras. Speram sa putem implementa acest proiect in 2018, iar in acest sens, vom anunta proiectele in sistemul electronic al achizitiilor publice”, au declarat pentru Club Feroviar, reprezentanti ai Primariei Timisoara.

In partea de vest a Romaniei, orasele Timisoara, Arad, Resita si Deva au la dispoziție 150 de milioane de euro, alocate de catre Uniunea Europeana prin Axa Prioritara 4 a Programului Operational Regional 2014-2020. Astfel, Timisoara are la dispoziție aproximativ 56 de milioane de euro, Arad – 39 milioane euro, Resita – 29 milioane euro si Deva – 27 milioane euro.

Design-ul conceptului tramvaiului ”Autentic” a fost dezvoltat in propriul departament de cercetare si dezvoltare al companiei Astra Vagoane Calatori, profitand de experienta anterioara in vehiculele de tramvai actualizate conform ultimelor evolutii tehnice, cu scopul final de a satisface nevoile pasagerului. Rezultatul este un tramvai “state-of-the-art”, care combina experienta anterioara a companiei aradene cu cele mai noi solutii in ceea ce privește echipamentele. Tramvaiul ”Autentic”  indeplineste cerintele standardelor si normelor in domeniu, asigura un confort sporit si siguranța pasagerilor precum si exploatare optimizata pentru operator.

Tramvaiul are un concept modular, un design atractiv iar configurația sa este adaptata pentru a face fata cerintelor pietei variate in ceea ce priveste costurile de pret, calitate in exploatare si mentenanța. ”Autentic” este cel mai nou tramvai dezvoltat de Astra Vagoane Calatori, pentru a oferi o mobilitate imbunatatita in orașele aglomerate.

Tramvaiul dispune de caracteristici personalizate cu un design modern si atractiv, usile de acces cu doua canaturi, cu o latime totala de 1300mm, pe de-o parte sau de ambele parti, in functie de cerintele clientului, ofera un acces usor si rapid, pentru pasageri. Acest nou produs este dotat cu podea 100% coborata, pentru mai mult confort.

Foto: observatordetimis.ro

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole