vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

BEI ar putea finanta proiectul de modernizare a liniei Nis-Dimitrovgrad

Banca Europeana de Investitii ar putea aloca o finantare estimata la 179 milioane de euro Cailor Ferate Sarbe pentru modernizarea liniei de cale ferata Nis-Dimitrovgrad.
Proiectul implica modernizarea si reconstructia liniei de cale ferata existente Nis-Dimitrovgrad (aprox. 96 km), precum si constructia unei rute ocolitoare in jurul orasului Nis (aprox. 22 km). Valoarea totala a proiectului este de 268 milioane de euro.
Vara aceasta, guvernul sarb a anuntat ca se asteapta sa finalizeze discutiile cu Banca Europeana de Investitii cu privire la primirea fondurilor pentru reparatii si electrificarea liniei Nis-Dimitrovgrad.
Linia de cale ferata face parte din Coridorul X care cuprinde rutele internationale E-70 si E-85 care trec prin orasul Nis si leaga Paris de Instanbul si Budapesta de Atena.
Sectiunea de linie care leaga orasul Nis de granita cu Bulgaria este singura sectiune a Coridorului X din Serbia care nu a fost electrificata. Constructia rutei ocolitoare va asigura transferul transportului de marfa din centrul orasului, dar si electrificarea sectiunii. Aceasta solutie ar putea contribui la dezvoltarea orasului Nis si a zonei adiacente. Studiul de fezabilitate preliminar care include proiectul general pentru constructia unei linii simple de cale ferata pentru ruta ocolitoare a orasului Nis a fost finalizat si inaintat Comisiei Nationale de Verificare in 2015.
Scopul modernizarii si finalizarii centurii feroviare din jurul orasului Nis este de a creste competitivitatea si cota transportului feroviar. Proiectul va contribui la redirectionarea traficului international rutier catre transportul feroviar cu toate beneficiile de mediu care rezulta din acest lucru.

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole