vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Romania aproba fonduri pentru dezvoltarea Programului RO-LA

Guvernul Romaniei a anuntat ca a alocat 10 milioane de lei (aprox 2.2 milioane de euro) pentru demararea Programului RO-LA, prin care se urmareste reducerea poluarii, a noxelor si a emisiilor de CO2 din atmosfera. Hotararea a fost aprobata in data de 11 octombrie.
Noul program de finantare vizeaza reducerea efectelor negative pe care transporturile rutiere de marfa le produc asupra mediului, prin transferul unui segment al transportului de marfa dinspre transportul rutier catre calea ferata.
Programul RO-LA se inscrie in Politica nationala a Romaniei in domeniul energiei din surse regenerabile (SRE), in vederea corelarii cu economiile de energie si cresterea eficientei energetice, componente importante ale pachetului de masuri necesare pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera si pentru respectarea Protocolului de la Kyoto la Conventia – cadru a Organizaţiei Natiunilor Unite.
RO-LA consta in transportul vehiculelor rutiere pe calea ferata, in trenuri compuse din vagoane specializate. Incarcarea si descarcarea acestora se realizeaza de asemenea in terminale speciale, prin intermediul sistemelor proprii de autopropulsie si prin rulare pe rotile proprii ale vehiculelor. Pe durata transportului, soferii vehiculelor incarcate in vagoane sunt transportati in vagoanele destinate pasagerilor.

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole