miercuri, septembrie 18, 2024
spot_img

Silk Road Summit: Protocol de Cooperare semnat intre Club Feroviar si Portul Constanta

Cu ocazia evenimentului Silk Road Summit, organizat la Constanta intre 4 si 6 octombrie, Club Feroviar si Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime S.A. Constanta au semnat un Protocol de Cooperare. Documentul a fost semnat de catre Nicolae Dan Tivilichi, directorul general al Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime S.A. Constanta si Cosmin Botez, CEO Club Feroviar.

Protocolul de Cooperare pune accent pe mediatizarea noutatilor din domeniul feroviar, multimodal si logistic, la nivel national si international, precum si pe incurajarea transportului de marfuri pe calea ferata.

Prin semnarea Protocolului, cele doua parti spera sa aduca in atentia tuturor colaboratorilor interni si internationali precum si partilor interesate proiectele de dezvoltare sustinute de catre actualul management al Portului Constanta, proiecte prin care se urmareste dezvoltarea infrastructurii feroviare portuare precum si atragerea unui volum semnificativ de marfuri, intern si international.

„Dezvoltarea Portului Constanta nu poate fi facuta fara o ampla investitie atat in reteaua feroviara a portului Constanta cat si in reteaua feroviara care face legatura inspre si dinspre port”, a precizat Nicolae Dan Tivilichi, directorul general al portului Constanta.

„Singurul coridor feroviar din reteaua TEN-T care tranziteaza Romania si pentru care, pana in prezent, Uniunea Europeana a alocat finantare este Coridorul IV Feroviar si cu siguranta prioritizarea fondurilor catre acest coridor se datoreaza Portului Constanta”, a mentionat Cosmin Botez, CEO Club Feroviar.

Silk Road Summit a fost organizat in premiera in Romania, in Portul Constanta, de catre Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime S.A. Constanta, Asociatia Drumul Matasii si Constanta Port Business Association.

Reprezentanti ai  statelor tranzitate de ruta de transport „Drumului Matasii, reprezentanti ai Ambasadelor, oameni de afaceri si comunitatea portuara din portul Constanta s-au reunit cu aceasta ocazie pentru a stabili noi relatii de cooperare in domeniul transportului si schimbului de marfuri pe aceasta ruta.

La eveniment au participat consilieri ai Primului Ministru, europarlamentari, parlamentari din comisiile de specialitate din Senat si Camera Deputatilor, oficiali ai Guvernului, Ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, reprezentanti ai Consiliului Concurentei, delegati ai porturilor partenere Portului Constanta si asociatii profesionale ale transportatorilor.

Reamintim ca in cadrul aceluiasi eveniment Portul Constanta a semnat un Protocol de Colaborare cu Portul Baku din Azerbaidjan.

Prezent la evenimentul de la Constanta,  Ministrul Transporturilor, Razvan Cuc a anuntat alocarea unei finantari in valoare de 1,1 miliarde euro, pana in 2030, pentru dezvoltarea Portului Constanta.

Ministrul Transporturilor a dorit astfel sa sublinieze importanta dezvoltarii Portului Constanta, cel mai mare port maritim din Europa de Sud-Est.

Club Feroviar este o platforma de comunicare dedicata industriei feroviare si acopera fiecare aspect ce caracterizeaza sectorul de profil si ofera atat segmentului de business cat si celui tehnic informatii viabile despre piata de transport feroviar, multimodal si activitati adiacente.

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole