vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Summitul Railway PRO: voestalpine VAE APCAROM dezvolta sisteme hardware si software pentru monitorizarea caii ferate

Grupul voestalpine VAE APCAROM a prezentat, in cadrul Summitului de Investitii Railway PRO organizat de catre Club Feroviar si Railway PRO cu sprijinul Asociatiei Industriei Feroviare din Romania (AIF), la Bucuresti intre 3 si 4 octombrie, o serie de solutii inovatoare, dezvoltate in vederea construirii unor sisteme performante pentru infrastructura feroviara.

Astfel, prin gama sistemelor de Diagnosticare si Monitorizare a caii ferate voestalpine VAE APCAROM ofera o suita cuprinzatoare de sisteme hardware si software, care permit monitorizarea datelor atat a materialului rulant, cat si a infrastructurii feroviare fixe, date generate de o varietate de senzori instalati pe calea ferata.

Sistemele ofera informatii de diagnosticare prezentate in aplicatii software intuitive care ofera o imagine de ansamblu in timp real si suport pentru luarea deciziilor personalizate, in functie de necesitati.

Central Management Software PHOENIXCMS  este un sistem de aplicatii software intuitive, ce ofera diagnosticarea zilnica si gestionarea activelor din calea ferata.

La randul sau, cel de-al doilea sistem prezentat, Modular Diagnostic System PHOENIXMDS ofera functii de diagnosticare si monitorizare pentru materialul rulant si instalatii fixe. Acest sistem furnizeaza informatii pentru precedentul, Central Management Software PHOENIXCMS.

PHOENIXCMS permite accesul la tablouri de bord predefinite si rapoarte si informeaza in mod activ personalul cheie cu privire la situatiile devierii si cele negative. Sistemul ofera, personalului responsabil de mentenanta, date in timp real privind starea infrastructurii.

„Utilizarea componentelor hardware si software identice poate fi aplicata pentru diferite functii de monitorizare si va conduce la mai putine piese de schimb pentru a mentine functionarea sistemului”, a precizat Sergiu Radulescu, Research&Design Manager – voestalpine VAE APCAROM.

PHOENIX MDS are un aport semnificativ pentru monitorizarea materialului rulant prin identificarea defectelor rotilor, putand fi utilizat si pentru monitorizarea greutatii si a distributiei sarcinii pe osie. Sistemul are un aport semnificativ pentru gestionarea sigurantei operatiunilor feroviare in conditii meteorologice grele.

Dezvoltarea continua a produselor si proceselor voestalpine VAE APCAROM este bazata pe reteaua internationalăa de know-how. Grupul este compus din 28 de companii, cu un numar de 38 de unitati de productie dispuse in 19 tari la nivel global.

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole