vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Ministerul Transporturilor aloca 1,1 miliarde euro, pana in 2030, pentru dezvoltarea Portului Constanta

Declaratia ii apartine Ministrului Transporturilor, Razvan Cuc, care a dorit astfel sa sublinieze importanta dezvoltarii Portului Constanta, cel mai mare port maritim din Europa de Sud-Est.

„Trebuie sa valorificam la maxim pozitia geostrategica a portului Constanta. Ministerul va aloca 1,1 miliarde de euro pana in 2030 pentru dezvoltarea portului. Romania este un punct important de tranzit pentru Europa, iar portul Constanta are o importanta mare pentru conectarea cu Caucaz si Asia”, a precizat ministrul Transporturilor, Razvan Cuc.

Acesta participa la evenimentul The Silk Road Summit, organizat la Constanta de catre Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime S.A. Constanta, Asociatia Drumul Matasii si Constanta Port Business Association.

Cu ocazia evenimentului a fost semnat un Protocol de Colaborare dintre portul Baku (Azerbaidjan) si portul Constanta.

Scopul summit-ului consta in promovarea avantajelor competitive ale Portului Constanta, ca cea mai importanta poarta de tranzit a marfurilor de-a lungul Noului Drum al Matasii.

Reprezentantii Portului Constanta anunta deschiderea fata de initierea de proiecte comune care sa permita o mai buna abordare, cunoastere si schimb de experienta, cu posibilitatea de a identifica oportunitati pentru dezvoltarea traficului de marfa.

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole