vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

A fost semnat contractul de elaborare a studiului de fezabilitate pentru tronsonul Bucuresti – Giurgiu – Frontiera

Studiul de fezabilitate implica si Podul Gradistea.

Compania Nationala de Cai Ferate CFR SA si Asocierea Baicons Impex S.R.L.- Acciona Ingenieria S.A. au semnat contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate privind modernizarea liniei Bucuresti Nord – Jilava – Giurgiu Nord – Frontiera, inclusiv Podul de la Gradistea. Valoarea contractului este de 7,95 milioane de lei fara TVA (1,72 milioane de euro) si are o durata de implementare de 18 luni.
Studiul de fezabilitate va prezenta varianta optima de traseu si planificarea activitatilor proiectului tehnic printr-o solutie de executie a lucrarilor pe 2 loturi:
Lot I: lucrari la podul peste raul Arges, intre statiile Vidra si Gradistea;
Lot II: lucrari la infrastructura feroviara intre statiile Bucuresti Nord si Giurgiu Nord, pana la Frontiera.
Pentru realizarea studiului de fezabilitate, sursa de finantare este asigurata din fonduri externe nerambursabile, prin Programul Operational Infrastructura Mare.
In cadrul primei etape se va elabora documentatia tehnico-economica (termen 9 luni) pentru lansarea procedurii de proiectare si executie a lucrarilor in vederea redeschiderii circulatiei pe podul de cale ferata raul Arges (Podul Gradistea), iar in etapa a doua vor fi stabilite solutiile pentru modernizarea liniei Bucuresti Nord – Giurgiu Nord – Fontiera.
Obiectivul general al proiectului este modernizarea liniei CF Bucuresti Nord – Jilava – Giurgiu Nord – Frontiera la standarde europene, imbunatatirea confortului si a sigurantei feroviare, reducerea timpului de calatorie prin cresterea vitezei de circulatie pe intregul tronson, cresterea traficului de marfa de tranzit, precum si prin asigurarea legaturilor/conexiunilor feroviare aferente segmentelor Jilava – Bucuresti Progresu si Giurgiu Nord – Giurgiu Oras.

 

Abonați-vă la Newsletter, accesând link-ul https://test-clubferoviar.railwaypro.com/abonare-newsletter/, sau urmăriți-ne pe pagina de Facebook, https://www.facebook.com/clubferoviar/,  pentru a fi la curent cu cele mai noi stiri si anunțuri de angajare din sectorul feroviar din România.

 

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole