vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Helsinki are un nou sistem de planificare a calatoriei

07-helsinkiAutoritatea de transport metropolitan din Helsinki, Helsinki Region Transport HSL, a lansat o noua versiune a sistemului de planificare a calatoriei folosit de companie. Serviciul este foarte avansat comparativ cu sistemele de planificare a calatoriei similare din intreaga lume deoarece are la baza codul cu sursa deschisa.
Caracteristicile cheie ale noului sistem de planificare a calatoriei sunt locatia utilizatorului si utilizarea datelor in timp real. Atunci cand utilizatorul permite activarea serviciilro de localizare pe telefon sau computer, sistemul de planificare a calatoriei afiseaza situatia in timp real a serviciilor de transport public invecinate: utilizatorul poate vizualiza pe o harta statiile apropiate, serviciile disponibile in aceste statii si timpul de plecare pentru urmatoarele curse. De asemenea, utilizatorii pot urmari ruta in timpul calatoriei.
Fiind permisa localizarea, cautarea rutei se face numai prin introducerea destinatiei. Sistemul de planificare a calatoriei ofera utilizatorului o ruta rapida, fara intreruperi si rute alternative, utilizand intreaga flota de transport a zonei metropolitane Helsinki care include autobuze, tramvaie, sistemul de metrou Metro si trenuri de navetisti. Planificatorul de calatorie va integra si sistemul de partajare a bicicletelor odata cu reluarea serviciilor sezoniere in mai. Sistemul filtreaza rutele cu intreruperi de trafic. Acesta avertizeaza utilizatorul de intreruperile de trafic aflate pe ruta si, daca este necesar, poate schimba ruta in timpul calatoriei.
Acest sistem este unul dintre cele mai populare servicii digitale din Finlanda avand 150.000 de utilizatori zilnici in zona serviciilor de mare viteza cu un milion de locuitori.

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole