joi, septembrie 19, 2024
spot_img

Contractul de revizuire a Studiului de Fezabilitate pentru linia Craiova-Calafat a fost semnat

CFR InfraCFR SA si asocierea Consis Proiect-Baicons Impex au semnat contractul de Revizuire a Studiului de Fezabilitate pentru reabilitarea liniei de cale ferata Craiova-Calafat, in valoare de 3,9 mil lei (857 mii euro). Sursa de finantare a contractului este asigurata din fonduri nerambursabile CEF, in proportie de 85% si 15% fonduri de la bugetul de stat, iar durata de valabilitate a contractului este de 20 de luni.
Reabilitatrea liniei de cale ferata Craiova – Calafat este parte a proiectului global de modernizare a tronsonului feroviar Arad – Timisoara – Caransebes – Craiova – Calafat, parte componenta a Coridorului Orient/Est-Mediteranean pe teritoriul Romaniei.
Scopul contractului vizeaza stabilirea variantei optime pentru reabilitarea liniei de cale ferata de la Craiova la Calafat la standarde europene, pentru optimizarea conditiilor de operare pe o lungime totala de cca. 107 km si asigurarea Specificatiilor Tehnice de Interoperabilitate (STI) pe teritoriul Romaniei, ca parte a proiectului global de reabilitare/modernizare a liniei de cale ferata Arad – Timisoara – Caransebes – Craiova – Calafat.
Obiectivul  general al proiectului de reabilitare a liniei Craiova-Calafat consta in elaborarea documentatiei tehnico-economice pentru linie electrificata in sistem de alimentare de 25 kV, controlata de un sistem care sa asigure cerintele de interoperabilitate specificate in normele STI, pe baza previziunilor cererii de trafic de calatori si marfa, national si international.
“Modernizarea infrastructurii feroviare on partea de sud tarii, o zona cu mare potential economic, este o prioritate a CFR SA, iar programul de reabilitare a caii ferate Craiova-Calafat va influenta pozitiv cresterea capacitatii de transport de marfuri si consolidarea relatiilor economice intre Romania si Bulgaria”, a declarat Marius Chiper, directorul general al CFR SA.
In cadrul licitatiei deschise, 6 companii/asocieri au si-au depus ofertetele: asocierea Italferr – Italrom Inginerie Internationala; asocierea Systra – Irimat Cons; asocierea Acciona Ingenieria – Ardanuy Ingenieria; asocierea Consis Proiect –Baicons Impex; asocierea Obermeyer Proiectare Bucuresti – Obermeyer Planen + Beraten GmbH Munchen Germania; Egis Rail.

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole