sâmbătă, septembrie 14, 2024
spot_img

Moscova inaugureaza trei statii de metrou

moscow metroMinskaya, Lomonosovsky Prospekt si Ramenki sunt cele trei statii de metrou noi inaugurate in Moscova, pe Linia Kalininsko-Solntsevskaya (Linia 8).
Noua sectiune de linie a fost finalizata in ianuarie cand Metroul din Moscova a efectuat o calatorie test intre statiile Delovoi Tsentr si Ramenki.
Autoritatile au decis sa decoreze statiile Minskaya, Lomonosovsky Prospekt si Ramenki cu modele similare. Toate cele trei statii au imagini 3D pe coloanele din sectiunile centrale ale holurilor. Atunci cand privesc randurile coloanelor de la un capat al peronului catre celalalt, calatorii pot vedea cum aceste imagini alcatuiesc un singur model. Fiecare statie are propriul sau model.
Cele trei statii de metrou noi vor deservi calatorii din patru districte (Ramenki, Prospekt Vernadskogo, Ochakovo-Matveyvskoye si Dorogomilovo) care vor putea sa ajunga in centrul Moscovei mai repede. Acestia vor putea sa isi reduca timpul de calatorie cu 30 pana la 60 de minute, timpul pe care, de obicei, il petrec in autobuzul cu care calatoresc spre cea mai apropiata statie de metrou. Studentii Universitatii de Stat din Moscova vor putea folosi statia Lomonosovsky Prospekt care se afla in apropierea cladirii principale a universitatii. Locuitorii zonelor administrative Troitsky si Novomoskovsky vor beneficia de 7 statii noi care vor fi deschise intre Ramenki si Rasskazovka. Aceasta va deveni cea de-a doua liniei de metrou dupa Sokolnicheskaya care va lega Vechea Moscova de Noua Moscova. Intreaga linie Kalininsko-Solntsevskaya va facilita transportul a peste 600.000 de locuitori ai orasului.moscow metro-view
Linia Kalininsko-Solntsevskaya este construita etapa cu etapa. Primele statii au fost inaugurate in 1979, in 2014, au fost inaugurate serviciile pe sectiunea Delovoi Tsentr-Park Pobedy a liniei, iar a doua sectiune care leaga statiile Park Pobedy de Ramenki a fost finalizata la sfarsitul lui 2016. Cea de-a treia si cea de-a patra etapa includ sectiunile Ramenki-Solntsevo si Solntsevo-Rasskazovka, plus facilitatile de intretinere a trenurilor electrice. In total, sapte statii vor fi localizate aici. In cele din urma, noua sectiune a liniei se va intersecta cu  Linia Kalininskaya existenta. Cinci kilometri de linie noua vor conecta statiile Delovoi Tsentr si Tretyakovskaya. Trei statii (Volkhonka, Plyushchikha si Dorogomilovskaya) vor fi inaugurate de-a lungul acestei sectiuni care va serpui prin centrul Moscovei.
Conform planurilor, anul acesta vor fi construiti aproximativ 35 de km de linie de metrou si 18 statii de metrou in vederea inaugurarii sectiunilor pe Inelul de Interschimb Trei, dar si statia Khovrino de pe Linia Zamoskvoretskaya. Unele statii vor fi inaugurate in 2018.
Orasul va inaugura 50 de statii de metrou si va construi 120 de km de linii noi in urmatorii ani. In final, 93% din locuitorii oraselor se vor afla la distanta de mers pe jos de o statie de metrou.

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole