vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Caile Ferate Estoniene nu vor primi ajutor de la stat pentru compensarea reducerii traficului

02-estoniaGuvernul estonian nu intentioneaza sa aloce fonduri de la bugetul de stat companiei feroviare nationale pentru a compensa scaderea traficului de tranzit, a declarat ministrul Sven Sester.
„Am ajuns la un acord in cadrul guvernului conform caruia nu exista motive suficiente pentru a aloca fonduri de la bugetul de stat, deoarece Ministerul Finantelor si Comunicatiilor are resurse propri suficiente pentru a compensa pierderea care rezulta din reducerea volumelor de tranzit”, a explicat Sven Sester.
Ministrul finantelor si infrastructurii, Kristen Michal, sustinea mai inainte ca fondurile trebuie alocate companiei feroviare pentru intretinerea infrastructurii pentru a contracara efectele reducerii drastice a traficului de tranzit feroviar. Ministerul a solicitat fonduri suplimentare de 15 milioane de euro de la bugetul de stat pe 2017 dintre care 5 milioane de euro ar urma sa compenseze operatorul national de calatori Elron pentru cresterea taxelor pentru vagoane, iar 10 milioane de euro ar urma sa compenseze Caile Ferate Estoniene pentru scaderea traficului.

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole