vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Montréal va avea un sistem LRT automat

cdpqCDPQ Infra, subsidiara a Caisse de dépôt et placement du Québec, a anuntat intentia de a construi o linie de metrou usor care sa lege Montréal de aeroport.
Linia va fi in intregime automata, va avea 67 km si va fi deservita de 24 de statii. Practic, linia va trece prin centrul oraului Montréal, prin partea de Sud si Nord si Insula de Vest.
Valoarea proiectului este de 5,5 mld dolari canadieni (3,85 mld dolari), din care CDPQ va investi 3 mld dolari canadieni (2 mld dolari), restul provenind de la autoritatile locale si guvernul Canadei.
Noile statii vor fi integrate in peisajul urban, avand un design care sa indeplineasca cerintele si altor moduri de tranport-bicicleta, autobuzele si transportul indiviadual motorizat. Toate statiile vor avea sisteme de control al climei, elevatoare si vor indeplini toate standardele privind accesul.
Constructia proiectului este estimata a fi demarata din primavara lui 2017, iar darea in functiune, pentru finele lui 2020.
Dupa realizare, proiectul va fi al treilea mare sistem de transport automat din lume, dupa Dubai (80 km) si Vancouver (68 km).
„Aceasta solutie propusa va imbunatati semnificativ sistemul de transport si calitatea vietii in Montréal, determinand la randul sau si beneficii economice, sociale si de mediu. Noul sistem de transport va oferi si o varianta durabila a intoarcerii investitiei,” a declarat Michael Sabia CEO al CDPQ.

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole