vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Alstom preia controlul Cabliance cumpărând acțiunile Nexans

Alstom-Nexans_20160413_Cabliance--800x420Alstom și Nexans au semnat un acord care definesc termenii noii administrări a companiei Cabliance, un joint venture înființat în Fès, Maroc, fiecare cu un pachet de acțiuni de 50%. După parteneriatul desfășurat pe perioada a cinci ani, Alstom a cumpărat acțiunile Nexans, devenind astfel singurul acționar al Cabliance.
În cadrul acestui joint-venture creat în 2011 și dedicat producției de fibre pentru cabluri pentru aplicații feroviare și macazuri electrice, Alstom a proiectat subansamblele iar Nexans a gestionat industrializarea și de producția. Modificarea actuală se va produce după ce Nexans, în colaborare cu Alstom, va transfera informațiile necesare partenerilor săi marocani pentru a gestiona tehnologia în acest sector. Cabliance are în prezent 250 de angajați și a generat o cifră de afaceri de 13,7 milioane de euro în 2015.
Alstom consideră Marocul ca fiind o piață cu un potențial puternic și o poartă de acces între Europa și noile sale piețe în curs de dezvoltare din Africa sub-sahariană iar acest acord va contribui la dezvoltarea economică și industrială a țării.

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole