vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

CE semneaza acordurile CEF in valoare de 12,7 mld euro

FehmarnAgentia Executiva pentru Inovare si Rețele (INEA) a semnat acordurile finale privind pentru ultima serie de proiecte din cadrul Mecanismul Conectarea Europei (CEF), finalizand astfel procesul lansat in 2014. Investitia de 12,7 mld euro va sprijini 263 de proiecte de transport. Acestea sunt situate pe reteaua europeana centrala, 43 dintre acestea, cu o valoare de 4,6 mld euro fiind implementate in statele eligibile pentru Fondul de Coeziune.

Printre proiectele principale se afla Rail Baltica, Fehmarn Belt Fixed Link, Brenner Base Tunnel, iar initiativele mai mici includ proiecte transfrontaliere intre Groningen si Bremen, precum si linia feroviara Iron Rhine.
„Agentia se va asigura ca totul este implementat conform planurilor pentru a fi realizat in timpul propus si vom putea construi o retea de transport europeana integrata in UE”, a declarat directorul executiv al Dirk Beckers la semnarea acordurilor.
In cadrul propunerilor CEF din 2014, INEA a primit peste 700 de aplicatii valorand 32,6 mld euro, de trei ori mai mult decat finantarea disponibila.

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole