vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

CFR Calatori va achizitiona rame electrice noi

Pentru 2016, este prevazuta de la Bugetul de stat, prin Ministerul Transporturilor, suma de 100 de milioane de lei pentru achizitia de rame electrice. Acestea vor fi destinate transportului feroviar de pasageri pe distante medii, în special pe rutele reabilitate Bucuresti – Constanta, Bucuresti – Brasov, dar si pe Bucuresti – Craiova.
„ Incepand din acest an sunt sanse reale de a demara reinnoirea parcului activ al CFR Calatori. Sunt investitii absolut necesare pentru îmbunatatirea serviciilor companiei, astfel incat sa putem oferi pasagerilor nostri conditii decente de calatorie”, a afirmat Iosif Szentes directorul general al CFR Calatori.
CFR Calatori va investi în anul 2016, din surse proprii, în modernizarea unui număr de 30 de vagoane. Primul vagon a fost furnizat la finalul lui 2015 si va intra in circulatie în perioada urmatoare. Vagoanele pot circula cu viteza maxima de 160 km/h, indeplinesc cerintele de operabilitate si dispun de sisteme de climatizare, de informare, oferind calatorilor conditii sporite de confort.
De asemenea, CFR Calatori dispune de alte 126 de milioane de lei pentru asigurarea cofinantarii proiectelor de achizitie material rulant din fonduri prin Programul Operaţional Infrastructura Mare 2014-2020 sau prin alte scheme de finantare.

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole