vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Polonia investeste peste 6 miliarde euro in infrastructura feroviara, pana in 2023

Guvernul de la Varsovia intentioneaza sa investeasca suma de 27 miliarde de zloti (6,25 miliarde euro) pentru mentenanta si modernizarea retelei de cale ferata din Polonia, pana in 2023, anunta Ministerul Infrastructurii.

„Acesta este un moment istoric. Ne putem bucura acum de niste investitii care ne-au lipsit acut in ultimii ani. Acest mecanism de finantare ne permite sa planificam si sa implementam programe de investitii. Este vorba de Programul National Feroviar destinat modernizarii sectorului feroviar si Programul de Mentenanta destinat activitatii de reparatii si mentenanta in domeniul feroviar”, a precizat Andrzej Bittel, ministrul adjunct al Infrastructurii.

Combinate, ambele programe au o valoare de 83 miliarde zloti (20 miliarde euro).

Ministrul adjunct Bittel a punctat faptul ca pasagerii vor simti o imbunatatire a calitatii transportului feroviar incepand cu anul 2021.

„Fondurile disponibile vor fi investite in cea mai mare parte pentru modernizarea  infrastructurii de cale ferata in vederea sporirii vitezei de circulatie, a cresterii punctualitatii trenurilor”, a adaugat Antoni Jasiński, membru in Consiliul de Conducere al PKP PLK, administratorul de infrastructura feroviara din Polonia.

Investitiile vor spori viteza medie a trenurilor de marfa la 45 km/h fata de 30 km/h in prezent si la 80 km/h fata de 60 km/h, cu cat circula in prezent trenurile de pasageri.

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole